Mer information om bilmodellen

Tillbaka Lägg till
  • OPEL
  • ZAFIRA
  • 2.0T OPC
  • 2003
Pris 25000 kr
Bränsle Bensin
Bränsleförbrukning 9,4 l/100km
Tillverkningsår
Stäng År då bilmodellen tillverkades. Andra vanliga benämningar är årsmodell eller modellår.
2003
Bilmärke
Stäng Med bilmärke avses det varumärke biltillverkare tillverkar och säljer bilar under.
OPEL
Modell
Stäng Med bilmodell avses de olika typer av bilar som säljs under ett bilmärke.
ZAFIRA
Variant
Stäng Med variant avses i princip modellens motoralternativ.
2.0T OPC
Miljöbil
Stäng Miljöbil är en benämning på bilar som uppfyller vissa miljökriterier och därmed inte omfattas av kravet att betala fordonsskatt i fem år.
Nej
Utsläppsklass
Stäng Alla bilmodeller tillhör en utsläppsklass. Klassificeringen sker efter bilmodellens utsläpp av flera miljö- och hälsofarliga ämnen, dock inte kriterierna. Innan 2011 användes begreppet miljöklass.
2005 Euro5
Bränsle
Stäng Det drivmedel bilen tankas med.
Bensin
Bränsleförbrukning (l/100km) (Blyfri 95)
Stäng I Bilsvar används det certifierade värdet för blandad körning enligt den standardiserade europeiska körcykeln. Eftersom bilarnas bränsleförbrukning testas i laboratioriemiljö kan detta värde skilja sig från förbrukningen som bilen uppvisar vid verklig körning.
9,4 l/100km
Koldioxidutsläpp (CO2, g/km) (Blyfri 95)
Stäng Koldioxidutsläpp som redovisas i Bilsvar är utsläppen av koldioxid från avgasröret mätt i gram per kilometer blandad körning. För bilmodeller som kan köras på flera bränslen avser uppgiften primärbränslet.
225
Energianvändning (kWh/100 km)
Stäng Olika bränslen mäts i olika enheter och skiljer sig åt när det gäller hur mycket energi de innehåller. Med hjälp av energianvändningen kan du jämföra olika bränslen och därmed olika bilmodellers bränsleförbrukning med varandra, fastän de drivs med olika bränslen
86 kWh/100 km

Beräkna ägarkostnad

]]> Med innehavstid menas hur lång tid du avser att äga bilen. Det är ett värde du anger själv efter dina förutsättningar och behov. Innehavstid anges i år.
]]> Med körsträcka menas hur många mil du kör per år. Notera att körsträckan används både för att beräkna bilmodellens uppskattade värde idag och det uppskattade värdet efter innehavstidens slut. Läs mer under Värdeminskning under A till Ö
]]> I Bilsvar används en schablon för försäkring på 2000 kr för nyare bilar (upp till tre år) och 4000 kr för övriga. Du kan själv ange eget värde.
]]> Här kan du lägga in dina övriga kostnader som du vill ta med i beräkningen. Du kan exempelvis lägga in kostnader för för billån, parkering eller trängselskatt.
]]> Priserna hämtas från OKQ8, obemannad betalning. Priserna ska uppdateras månatligen.
]]> I Bilsvar används en schablon på 350 kr i ekonomiberäkningarna. Nya bilar ska besiktas först det tredje året. I Bilsvar fördelas den sammanlagda besiktningskostnaden på innehavstiden. Du kan ändra detta värde i kalkylen. Läs mer under A till Ö i toppmenyn.
]]> Det är mycket svårt att uppskatta hur mycket du som konsument får betala för en viss bilmodell på marknaden för begagnade bilar. Därför bör du betrakta begagnatpriserna i Bilsvar som ungefärliga priser.
]]> Värdet för bränsleförbrukning som används i Bilsvar är blandad körning enligt den standardiserade europeiska körcykeln. Eftersom bilarnas bränsleförbrukning testas i laboratioriemiljö kan detta värde skilja sig från förbrukningen som bilen uppvisar när du kör i verkligheten.
Uppskattad värdeminskning (kr/år)
Stäng Värdeminskningen i Bilsvar beskriver den ungefärliga skillnaden mellan vad bilmodellen uppskattas kosta att köpa av en bilhandlare idag och en uppskattning av vad bilmodellen kommer att vara värd om du säljer den till en bilhandlare i framtiden. Förutom bilens ålder är det framförallt körsträckan, det vill säga hur långt den har gått, som avgör hur stor värdeminskningen blir.
Bilen är för gammal för att värdeminskning ska kunna uppskattas.
Reparationer & service (kr/år)
Stäng Med reparationskostnad menas de ungefärliga kostnaderna för att lämna in bilen till en bilverkstad för att reparera fel som uppstår. Med servicekostnad menas kostnaden för att lämna in bilen på verkstad för service.
5000 kr
Däckkostnad (kr/år)
Stäng Däckkostnad avser att ringa in den ungefärliga kostnaden att hålla en bil med trafiksäkra däck.
2000 kr
Bränslekostnad (kr/år)
Stäng Bränslekostnaden i Bilsvar räknas ut genom att multiplicera: körsträcka * bränsleförbrukning * bränslepris
20800 kr
Skatt och besiktning (kr/år)
Stäng Ägaren till en bil är i de flesta bilar skyldig att betala fordonsskatt. Värdena för fordonsskatt i Bilsvar kommer från Autonet. För besiktning används en schablon på 350 kr i beräkningarna av bilmodellens kostnad.
2900 kr
Försäkring (kr/år)
Stäng I Bilsvar används en schablon för försäkring på 2000 kr för nyare bilar (upp till tre år) och 4000 kr för övriga. Du kan själv ange eget värde.
4000 kr
Förbrukningsmaterial 800 kr
Övrigt (kr/år)
Stäng Här kan du lägga in dina övriga kostnader som du vill ta med i beräkningen. Du kan exempelvis lägga in kostnader för för billån, parkering eller trängselskatt.
0 kr
Årskostnad (kr)
Stäng Årskostnaden är en grov schablon för vad en bilmodell beräknas kosta per år. Kostnaden räknas ut genom att dela summan av kostnaderna för bilmodellen som visas i Bilsvar med innehavstiden.
35000 kr
Månadskostnad (kr)
Stäng Månadskostnaden är en grov schablon för vad en bilmodell beräknas kosta per månad. Kostnaden räknas ut genom att dela bilmodellens årskostnad som visas i Bilsvar med tolv.
3000 kr
Milkostnad (kr)
Stäng Milkostnaden är en grov schablon för vad en bilmodell beräknas kosta per mil. Kostnaden räknas ut genom att dela årskostnaden för bilmodellen som visas i Bilsvar med körsträckan.
24 kr
Krocktest EuroNCAP
Stäng Bilars krocksäkerhet testas av EuroNCAP. I Bilsvar presenteras den övergripande säkerhetsbedömningen. Fem är högst betyg. Läs mer under A till Ö.
3
Hjuldrivning
Stäng Hjuldrivning beskriver hur bilmodellen drivs framåt, om den har framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.
Framhjulsdrift
Längd (cm)
Stäng Bilmodellens totala längd, yttermått.
432
Bredd (cm)
Stäng Hur bred bilmodellen är.
174
Tjänstevikt (kg)
Stäng Tjänstevikten är bilmodellens vikt körfärdig, det vill säga en standardutrustad, körklar bil med vatten, olja, full tank och förare. Last och passagerare ingår inte.
1540
Dragvikt (kg)
Stäng Motsvarar maximal släpvagnsvikt i vägtrafikregistret, mäts i kg.
1200
Maxlast (kg)
Stäng Maxlast är den tyngsta last som bilen är konstruerad för.
530
Rostskyddgaranti
Stäng Garanti mot genomrostning.
12 år Astra, Zafira, Vectra, Agila, Corsa,Vivaro,Combo (10 år Omega, 6 år Frontera, Movano)
Acceleration (sekunder, 0-100km/h) (Blyfri 95)
Stäng Hur snabbt bilmodellen accelererar från noll till 100 km/h.
8.2
Motoreffekt (hk) (Blyfri 95)
Stäng Förenklat mäter effekt motorns förmåga att accelerera bilen. Anges i antingen kilowatt (kW) eller hästkrafter (hk).
200
Motoreffekt (kw) (Blyfri 95) 147
Topphastighet (km/h) (Blyfri 95)
Stäng Bilmodellens maximala hastighet angiven av tillverkare.
200
Vridmoment (Blyfri 95)
Stäng Vridmomentet är den kraft som vrider runt motorn.
250 Nm vid 1950 varv
Däck
Stäng Avser vilken dimension på däck som passar till bilmodellen
225/45 R17
Kaross
Stäng Kaross anger vilken form och storlek en bilmodell har. Samma bilmodell kan ha flera olika karosser. Vanliga karosser är kombi, cabriolet eller sedan.
Minivan
Antal dörrar
Stäng Antal dörrar anger hur många dörrar bilen har, även bakluckan räknas
5
Antal platser
Stäng Antal platser anger hur många personer som bilen är registrerad för, inklusive förare.
5
Lastvolym (l)
Stäng Lastvolym anger hur mycket last en bilmodell rymmer, mätt i antal liter. För kombibilar mäter man upp till bakre ryggstödets kant.
150
Typ av bil
Stäng Med typ av bil menas vilket användningsområde bilmodellen huvudsakligen har.
MPV

Hittat något intressant?

Dela informationen med dina vänner och följare på Facebook, Twitter, LinkedIn och Google+. Klicka på ikonen till vänster och logga in på ditt sociala nätverk för att dela med dig av innehållet.

Stäng
Stäng
Till

 

 

Från

 

 

Hälsning